El convivium del Garraf i Pendès pren el nom de la seva mateixa comarca, situada al sud de Barcelona al litoral mediterrani. Les seves poblacions són Vilanova i la Geltru (capital), Sitges, Cubelles i cap a l’interior Sant Pere de Ribes, Olivella i Canyelles. La comarca havia sigut un centre productor de vi desde época romana, però en l’actualitat la construcció massificada del litoral ha fet perdre molts dels seus cultius tradicionals.

Activitats realitzades
Slow Food del Garraf i Pendès es va fundar l’any 2004, desde llavors ha promocionat el consum dels productes locals, dels pocs pagesos que queden.  Ja de bon principi es van dur a terme activitats de promocio al voltant dels espigalls i brotons, una col sense capdell, que va estar apunt de desaparèixer fins l’any 1994. Ja a la següent temporada es van afegir l’escarola perruqueta i la col paperina.  En aquest temps Slow Food del Garraf i Pendès ha aconseguit que aquests tres productes hagin entrat en l’Arca del Gust d’Slow Food. El mar també El nostre convivium va crear el concepte “Peix sense preu”, referint-se a aquells peixos que sovint són llençats al mar perqué no assoleixen un preu “just” en les llotges, degut al sistema desfasat de subhastes a la baixa. Les diferents accions que es van realizar van tenir l’objectiu d’incitar als consumidors a comprar aquest tipus de peix.

Els vins del Garraf i Pendès
Uns set viticultors de la comarca i també dins del Parc Natural del Garraf han decidit tirar endevant les seves petites empreses de viticultura, conservant aixi un paissatge de vinyes, construccions de pedra seca, etc, mil.lenari. En la majoria d’activitats del nostre convivium els vins del Garraf i Pendès hi son presents, però a més a més s’han organitzat tastos per a periodistas especialitzats. Algunes d’aquestes empreses són el celler Vega Ribes, Can Ramon, Finca Viladellops, Finca Valldosera, L’Hospital de Sant Joan i Torre del Veguer.

Altres activitats
Tastos de formatges de Catalunya, elaborats amb llet crúa i del propi ramat, formatges de pastor d’Europa, a càrrec de l’expert Oriol Urgell. Diferents sopars temàtics, com el dedicat als embotits amb Genís Noguera, de Sant Fruitós del Bages, un sopar dedicat als llegums amb el prestigiós Jordi Xufré que al llarg de tres generacions cou i ven llegums als seus establiments vilanovins. Artesans com Quim Llaràs, elaborador artesà de pa, a Vilanova, Marti Teres elaborador d’olis verges extra d’Oliva amb l’empresa Oleum Flumen, el pastisser vilanoví Jordi Blanch, són habituals en les activitats del convivium.

venedores vngGenis 2