Una nueva cita con el Mercat de la Terra en Sitges

Publicado en Sin categoría
0

Dissabte Mercat de la Terra

Altra mes tornem a tenir una cita amb els productes de proximitat. Com cada primer dissabte de mes una desena de productors plantaran les seves parades a la plaça de l’Ajuntament de Sitges, a partir de les 10 hores fins les 15 hores.

Cada primer dissabte de mes els productors de la comarca i del país exposen i venen directament fruita, verdura, ous, pa, embotits, vins, cervesa

artesanal, formatge, xocolata, conservers, melmelades i mel. Els productors

comparteixen els seus coneixements sobre cultura gastronòmica per

transmetre els tres eixos de Slow Food: un producte de la terra  bo, net i

just. Bo vol dir cultivar les varietats autòctones i els processos

d’elaboració tradicionals per tal de mantenir la qualitat i els sabors d’abans. El menjar ens ha de donar plaer. Net vol dir fet amb tot el respecte per al medi ambient i pel producte, els procesos de producció no han de contaminar el nostre planeta. Just vol dir que la pagesia i els oficis que custodien uns coneixements vinculats a la cultura del territori, han de rebre un preu que els permeti continuar vivint dignament.

Els Mercats de la Terra de Slow Food són molt més que una transacció económica entre clients i comerciants; són un espai per tal de transmetre els valors de la cultura dels aliments, una font de coneixement en dues direccions. Els consumidors aprenent dels productors i aquests aprenen dels primers, de les seves necessitats i gustos, esdevenint co-productors.

El projecte organitzat per Slow Food del Garraf i Penedès compta amb

la col·laboració

de l’Ajuntament de Sitges.

image1

Deja tu comentario con

Escribe un comentario

Todos los campos con * son obligatorios.

*

Loading Facebook Comments ...